Ολη την εβδομάδα σε «κόκκινο» συναγερμό οι Βρυξέλλες -Βρήκαν ζώνη με εκρηκτικά στο Παρίσι - iefimerida.gr

Ολη την εβδομάδα σε «κόκκινο» συναγερμό οι Βρυξέλλες -Βρήκαν ζώνη με εκρηκτικά στο Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή θα συνεχίσουν να ζουν οι κάτοικοι των Βρυξελλών για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, έλαβε αυτή την απόφαση μετά από τη σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, για την εκτίμηση του κινδύνου. Οι δημόσιες εκδηλώσεις, όπως αθλητικοί αγώνες και συναυλίες θα γίνονται στο ελάχιστο, όπως είπε, προκειμένου να προστατευθεί ο κόσμος, ενώ θα αυξηθεί η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας σε όλη τη χώρα. Το επίπεδο του συναγερμού θα παραμείνει στο 4 για τις Βρυξέλλες και στο 3 για το υπόλοιπο Βέλγιο, έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παρόλα αυτά, το μετρό και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την Τετάρτη, αλλά με επιπλέον μέτρα ασφαλείας. «Θέλουμε να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή σταδιακά», είπε ο Σαρλ Μισέλ, που ευχαρίστησε το λαό του Βελγίου για την κατανόησή του, αλλά και τις αρχές ασφαλείας για τη σκληρή δουλειά τους.

Στο μεταξύ, δικαστής στις Βρυξέλλες απήγγειλε κατηγορίες σε έναν άνδρα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Κατηγορείται ότι πήρε μέρος στις επιθέσεις στο Παρίσι, αν και οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του έως τώρα, ενώ γνωστοποίησαν ότι τον συνέλαβαν στις χθεσινοβραδινές επιχειρήσεις.

Βρέθηκε ζώνη με εκρηκτικά στο Παρίσι

Σύμφωνα με το Associated Press, μία ζώνη με εκρηκτικά, χωρίς πυροκροτητή, εντοπίστηκε σε προάστιο του Παρισιού. Αστυνομικός δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι την εντόπισε ένας οδοκαθαριστής μέσα σε χαλάσματα.

H περιοχή αποκλείστηκε και μία ειδική ομάδα επιστρατεύθηκε προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η ζώνη έχει εκρηκτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κινητό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο που βρέθηκε η ζώνη, το βράδυ των επιθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες εκρηκτικά Συναγερμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ