Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι βγήκε από την ύφεση -Αλλά τα προβλήματα δεν τελείωσαν - iefimerida.gr

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι βγήκε από την ύφεση -Αλλά τα προβλήματα δεν τελείωσαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έξοδο της Ρωσίας από την ύφεση ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός της χώρας, όμως η οικονομία της παραμένει σε μπελάδες.

«Σύμφωνα με τους επίσημους δείκτες, τελείωσε η ύφεση για τη ρωσική οικονομία», δήλωσε ο Αλεξέι Ουλιουκάεφ, σύμφωνα με το RIA Novosti. Η ύφεση συνήθως καθορίζεται από τουλάχιστον δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης.

Ενα τέλος της ρωσικής ύφεσης θα σήμαινε αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το δεύτερο, όμως ο Ουλιουκάεφ δεν έδωσε στη δημοσιότητα συγκριτικά στοιχεία. Παρόλα αυτά, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η συνολική πτώση της οικονομίας το 2015 θα φτάσει το 3,9%, καθώς η χώρα εξακολουθεί να υποφέρει από τον αντίκτυπο της χαμηλής τιμής πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων, για το ρόλο του Κρεμλίνου στην ουκρανική κρίση.

Η ρωσική οικονομία ήταν σε ύφεση από το περσινό τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται και το ρούβλι να καταρρέει. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,1% το τρίτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς σύμφωνα με το AFP, ενώ το δεύτερο τρίμηνο υπήρξε πτώση 4,6%.

Οι επίσημες εκτιμήσεις της ρωσικής κυβέρνησης κάνουν λόγο για μικρή ανάκαμψη, της τάξεως του 0,7%, το 2016. Ομως, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 0,6% την επόμενη χρονιά, με την ανάκαμψη να αναμένεται μόνο το 2017, με ανάπτυξη 1,5%.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία, το ποσοστό φτώχειας ανέβηκε στο 15,1%, δηλαδή 21,7 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ σε κάποιες περιοχές πάνω από το 35% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ οικονομική κρίση ύφεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ