Μπερλουσκόνι:« Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα» - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι:« Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη φράση «η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχολιασε τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών. Δήλωσε μάλιστα ότι «Εμείς δεν υιοθετήσαμε μέτρα τόσο αρνητικά, όπως στην Ελλάδα όπου απολύθηκε ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 25% οι μισθοί». Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποσαφήνισε δε ότι στη χώρα του «δεν θα γίνει τίποτα από όλα αυτά, από την στιγμή που προβλέπεται μόνον η δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων και η προσφυγή στο ταμείο ανεργίας, για περιορισμένες χρονικές περιόδους».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ευχήθηκε παράλληλα «η αντιπολίτευση, να σταματήσει να λέει πάντα όχι και να πάρει μέρος στην έγκριση των νέων μέτρων, που ζητήθηκαν από την Ευρώπη και αφορούν, σε τελική ανάλυση, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος, τέλος, στις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες, είπε: «Δεν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με τον Πρόεδρο Σαρκοζί - ο οποίος απουσίασε αρκετά συχνά από την συνεδρίαση - αλλά μίλησα με την κ. Μέρκελ, η οποία επέμεινε και πάλι ότι δεν είχε καμία αρνητική πρόθεση προς την Ιταλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ