Κατηγορηματικά αρνητικοί εμφανίζονται κυβερνητικοί κύκλοι στα σενάρια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, μετά τη συρρικνωμένη πια κυβερνητική πλειοψηφία που μετρά πια «153» βουλευτές.
Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μίνιμουμ της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα θέματα (πχ παιδεία, ασφαλιστικό), δίχως αυτό να συνδέεται με όσους επιχείρησαν να τις ερμηνεύσουν με ευρύτερα κυβερνητικά σχήματα.
Τα σχετικά σενάρια «φούντωσαν» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη συμβολή, ώστε να υπάρξει μια «στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα».
Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του ν/σ για τα προαπαιτούμενα, τονίζουν ότι «δεν κινδυνεύει η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επειδή έφυγαν δύο βουλευτές». Κοινή εκτίμηση άλλωστε, είναι ότι μετά τις δύσκολες ψηφοφορίες, θα έρθει η «επόμενη ημέρα» που θα φέρει πιο κοντά τη συζήτηση για το θέμα του Χρέους.
Κερδίσαμε την ανακεφαλαιοποίηση
Τέλος, στα «συν» το Μέγαρο Μαξίμου προσμετρά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η οποία αποτρέπει τον κίνδυνο για ένα πιθανό κούρεμα καταθέσεων, αλλά και την αποτροπή του μέτρου για ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.