Δεν είναι το πιάτο του εργένη. Οταν θα το μαγειρέψετε με αγάπη και υπομονή, θα ανακαλύψετε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σπαγγέτι, με απλά υλικά και δυνατές γεύσεις. Μπορεί να γίνει και ένα πιάτο γκουρμέ και να συνοδευτεί με καλό κόκκινο κρασί.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι (όχι τα πολύ ψιλά)
- 600 γραμμάρια ντοματάκια τσέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 8 φύλλα βασιλικού ή πέστο (έτοιμο στα σούπερ μάρκετ)
- Αλάτι χοντρό
- Παρμεζάνα για να τρίψετε
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού
- Καθαρίστε και χοντροκόψτε τα σκόρδα
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι
- Προσθέστε το μισό βασιλικό και τα σκόρδα
- Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό, βάλτε πέστο
- Κόψτε στα δύο τα ντοματίνια και προσθέστε τα στο τηγάνι
- Βάλτε αλάτι χοντρό
- Δυναμώστε λίγο τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά
- Τα ντοματίνια πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να βράσουν
- Σε βαθιά κατσαρόλα βράστε νερό, αλατίστε και βάλτε τα σπαγγέτι
- Οταν τα σουρώσετε κρατήστε ένα φλυτζάνι από το νερό τους
- Βάλτε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι
- Προσθέστε το φλυτζάνι νερό
- Αφήστε τα όλα μαζί ώσπου να γίνει μια σάλτσα κρεμώδης
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Προσθέστε, εκτός φωτιάς, τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Σερβίρετε αμέσως και φρεσκοτρίψτε την παρμεζάνα εκείνη τη στιγμή
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο