Είναι μερικά από τα πιο γνωστά πιάτα της Ευρώπης και στην περίπτωση που βρεθείς σε μία από τις χώρες στις οποίες φτιάχνονται θα πρέπει να τα δοκιμάσεις οπωσδήποτε.
Από την άλλη, θα είναι λίγο δύσκολο να μην το κάνεις γιατί πρόκειται επίσης για τα φαγητά που βρίσκονται παντού, όπως το σουβλάκι στην Ελλάδα. Εύκολα στην παρασκευή, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση βρίσκονται παντού, σε κάθε στενό, σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε φεστιβάλ και γιορτή θα έχεις την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις.
Ποιο street food όμως είναι το καλύτερο σε κάθε χώρα; Το Business Insider, έκανε μία λίστα με τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα και παρουσιάζει μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα σύμφωνα με τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες.
Βέλγιο: Αν και είναι γνωστοί για τις βάφλες τους, οι τηγανιτές πατάτες βρίσκονται παντού και αξίζουν σίγουρα μία δοκιμή. Τραγανές σερβίρονται με διάφορες σος, από αϊόλι, μέχρι κέτσαπ και μαγιονέζα.
Αυστρία: Το μπόσνα είναι ένα πιάτο με Bratwurst λουκάνικο, κρεμμύδι και ένα μείγμα κάρι, μουστάρδας ή κέτσαπ. Σερβίρεται σε ψωμάκι.
Γαλλία: Θα τρως κάθε πρωί κρουασάν, αλλά μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις κρέπες τους. Ειδικοί στις ζύμες, μόνο οι Γάλλοι μπορούν να σού φτιάξουν την πιο νόστιμη.
Ελλάδα: Πως θα μπορούσε να γίνει λίστα με street food και να λείπει ο γύρος. Χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο, το Business Insider περιγράφει τον γύρο ως ένα σάντουιτς το κρέας του οποίου ψήνεται αργά μέχρι να τοποθετηθεί σε μία ζεστή πίτα και να σερβιριστεί με ντομάτα, κρεμμύδι και φυσικά τζατζίκι.
Τσεχία: Smažený sýr, το μαλακό τυρί που τηγανίζεται σε δυνατή φωτιά πριν μπει ανάμεσα σε δύο ψωμάκια.
Δανία: Αν ποτέ βρεθείς εκεί θα διαπιστώσεις ότι το hotdog είναι το αγαπημένο τους φαγητό. Το σερβίρουν με κέτσαπ, μουστάρδα και κρεμμύδι.
Ιταλία: Φυσικά και θα φας μακαρόνια και πίτσα, το γρήγορο φαγητό της όμως είναι το παγωτό. Σε ό, τι γεύση μπορείς να φανταστείς, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.
Γερμανία: Η βασίλισσα της μπύρας, αλλά και του λουκάνικου. Εκεί το τρώνε τηγανητό, με κάρυ. Συνήθως σερβίρεται είτε σε ψωμάκι είτε με πατάτες.
Ιρλανδία: Μύδια αχνιστά με βούτυρο και τρίμματα ψωμιού. Κλασσική ιρλανδική νοστιμιά.
Σλοβακία: Trdelník, το γλυκό ζυμαράκι της Σλοβακίας που θα σε κάνει να νιώσεις παιδί. Ψήνεται σε πολύ ψηλή θερμοκρασία και είναι πασπαλισμένο με ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.