Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Γαλλία, μετά τις αιματηρές επιθέσεις, όλοι ψάχνουν μια καθησυχαστική λέξη, μια καλοσυνάτη χειρονομία. Τα λόγια μιας ηλικιωμένης κυρίας έγιναν σημαία για πολλούς.


Πρόκειται για μια γνωστή, πρώην δικηγόρο, η οποία έκανε δηλώσεις στο γαλλικό κανάλι BFM-TV, την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου. Είπε:
«Πρέπει να υψώσουμε ψηλά τις αξίες μας. Να παραμείνουμε αδελφοί με τα 5 εκατομμύρια μουσουλμάνων που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ελεύθερα και ήρεμα. Αλλά να πολεμήσουμε τις 10.000 βαρβάρους που σκοτώνουν δήθεν στο όνομα του Αλλάχ».

Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Αμέσως, στα social media ξεκίνησε ένας μαραθώνειος για να βρεθεί το όνομά της. Χιλιάδες άνθρωποι ήθελαν να την συγχαρούν για την ορθολογική της σκέψη. Κάποιος ανέβασε τη φωτογραφία της στο διαδίκτυο με την ένδειξη «Ψάχνω ποιά είναι αυτή η κυρία για να της στείλω λουλούδια».


Αλλοι χρήστες απάντησαν αμέσως στο μήνυμά του με το hashtag #DesFleursPourDanielle, «Λουλούδια για την Ντανιέλ», όπως βρήκαν ότι είναι το μικρό της όνομα.

Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Νομίζω ότι αυτό το βάζο αρκεί για τα λουλούδια», έγραψε κάποιος χρήστης.

Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Κάποιοι άνοιξαν έναν κουμπαρά στο διαδίκτυο για να αγοράσουν τα λουλούδια στην Ντανιέλ. «Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, υπάρχουν μερικές φορές κάποιες εφήμερες εικόνες, που αρέσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ντανιέλ είναι ένα από τα πρόσωπα που συνοψίζει σε λίγες λέξεις το στοίχημα που έχουμε όλοι μας. Τα λόγια της είναι καθηλωτικά, απλά, ανθρώπινα, σοφά», γράφει το μήνυμα του ιντερνετικού «κουμπαρά».

Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ντανιέλ, η γιαγιά που μίλησε τη φωνή της λογικής στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Δημοσιογράφος της εφημερίδας «20 minutes» αποκάλυψε ότι πρόκειται για 77χρονη γνωστή δικηγόρο, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στην εποχή της.
Προς το παρόν, πάνω από 4.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για να αγοραστούν τα λουλούδια για την Ντανιέλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντανιέλ γιαγιά λουλούδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ