Εικαστικός διαχειρίζεται υγρασίες στο Μεταξουργείο! [εικόνες] - iefimerida.gr

Εικαστικός διαχειρίζεται υγρασίες στο Μεταξουργείο! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γκαλερί Breeder υποδέχεται τη νέα δουλειά του Ανδρέα Λόλη με τίτλο «UNDERCURRENTS». Εικαστικές εγκαταστάσεις από μάρμαρο και πηλό, με θέμα το νερό και ό,τι αυτό αφήνει πίσω του...

Στο ισόγειο της hip γκαλερί στο Μεταξουργείο, μια μαρμάρινη επιφάνεια είναι δουλεμένη έτσι ώστε να μοιάζει με διαβρωμένο από την υγρασία τοίχο. Παραδίπλα ακουμπά μια μαρμάρινη σκάλα που φαίνεται σαν ξύλινη. H υγρασία έχει κάνει τη δουλειά της και το χέρι του ανθρώπου πρέπει να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Εικαστικός διαχειρίζεται υγρασίες στο Μεταξουργείο! [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η έκθεση διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα και παντού κυριαρχεί η ισορροπία, η υγρασία του Λόλη βρίσκεται σε αρμονία με την ξηρασία.

Εικαστικός διαχειρίζεται υγρασίες στο Μεταξουργείο! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πάτωμα από πηλό, σκασμένο από την ξηρασία και «φρέσκα» καλάμια από μάρμαρο στην ίδια εγκατάσταση. Κάτι σαν ξερό ποτάμι, λίμνη, έλος, όπου όμως επιζεί ακόμα, μια ρυθμική και ακανόνιστα διακοπτόμενη σειρά από καλάμια. Εδώ λειτουργεί το νερό, που ενώ διαβρώνει τα πάντα και πολλές φορές τα καταστρέφει, παράλληλα δίνει ζωή. Αυτή είναι και η σκέψη που κάνεις, για τον πολύτιμο φυσικό πόρο, όταν αντικρίζεις τα έργα του Λόλη.


Η έκθεση
«UNDERCURRENTS», του Ανδρέα Λόλη
The Breeder: Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, τηλ. 210 3317527
Διαρκεί: ως 19/12
Λειτουργεί: Τρίτη-Σάββατο (12.00-18.00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Breeder gallery Ανδρέας Λόλης Μεταξουργείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ