Μανουέλ Βαλς: Υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων - iefimerida.gr

Μανουέλ Βαλς: Υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων.

«Αυτό που είναι καινούριο είναι οι διαδικασίες, οι τρόποι που χτυπούν, που σκοτώνουν, αλλάζουν διαρκώς», εξήγησε ο Γάλλος Πρωθυπουργός ο οποίος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι έχει εκφράσει φόβους ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζουν νέα χτυπήματα στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ότι επειτα από τις φονικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο κ. Βαλς είχε εκφράσει τους φόβους του ότι οι ακραίοι ισλαμιστές ετοιμάζουν και νέα «χτυπήματα στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, ο Γάλλος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μακάβρια φαντασία» από την πλευρά όσων κάνουν τις επιθέσεις και απαρίθμησε μερικούς τρόπους,όπως επίθεση με αυτόματο όπλο, αποκεφαλισμούς, επιθέσεις αυτοκτονίας. «Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα και το λέω με κάθε επιφύλαξη, αλλά γνωρίζουμε και έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να υπάρχει επίσης ο κίνδυνος για χημικά και βιολογικά όπλα», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με «ένα νέο πόλεμο», εάν πόλεμο «όπου η τρομοκρατία είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο», ανέφερε. «Είμαστε σε πόλεμο! Όχι σε έναν πόλεμο στο οποίο η Ιστορίας μας έχει με τραγικό τρόπο συνηθίσει. Όχι, σε έναν πόλεμο καινούριο, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, όπου η τρομοκρατία είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο», είπε συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου που παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Είναι η ώρα 'περισσότερο από ποτέ' να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιριών", τόνισε επίσης ο Βαλς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανουέλ Βαλς χημικά όπλα τρομοκράτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ