Να επενδύσουν στο EFSF καλεί ο Σαρκοζί τους Κινέζους - iefimerida.gr

Να επενδύσουν στο EFSF καλεί ο Σαρκοζί τους Κινέζους

G20
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παρίσι καλεί Πεκίνο» ζητώντας από τον ασιατικό γίγαντα να συνεισφέρει στον EFSF μέσω του επενδυτικού μηχανισμού που σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι.

Αξιωματούχος της Γαλλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την πρόθεση του Γάλλου Προέδρου να επικοινωνήσει σήμερα με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο ώστε να συζητήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή της Κίνας στον μηχανισμό στήριξης για τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ θα επισκεφτεί την Παρασκευή την Κίνα, όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Πεκίνο, την ίδια ώρα που ευρωπαϊκές πηγές κάνουν λόγο για ισχυρό κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Κύκλοι των Βρυξελλών σχολιάζουν πως πρώτα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, τα οποία θα είναι εξειδικευμένα και μετά θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το Πεκίνο ή άλλες χώρες. «Πρέπει να ξέρουν οι Κινέζοι τι θα πάρουν πίσω» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στην ατζέντα των συζητήσεων των δύο ηγετών θα είναι και η σύνοδος των G20 τον ερχόμενο Νοέμβριο, που θα πραγματοποιηθεί στις Κάννες.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν στο κοινό ταμείο για τη διάσωση των χωρών με υπερβολικό χρέος να μπορούν να συνεισφέρουν και τρίτες χώρες που επιθυμούν να αγοράσουν τμήμα των χρεών σε μορφή ομολόγων «κλείνοντας το μάτι» στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ