Eurobank-Aplha Bank υπερκάλυψαν τους στόχους τους για ιδιωτικά κεφάλαια - iefimerida.gr

Eurobank-Aplha Bank υπερκάλυψαν τους στόχους τους για ιδιωτικά κεφάλαια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την απόλυτη κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών τους αναγκών έκλεισαν τα βιβλία προσφορών Eurobank και Alpha και περιμένουν πλέον την οριστικοποίηση της τιμής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από το ΤΧΣ.

Η Eurobank κάλυψε το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 2,034 δις ευρώ με ιδιωτικά κεφάλαια και μέσω του βιβλίου προσφορών, το οποίο έκλεισε χθες αργά χθες το βράδυ, άντλησε 1,4 δις ευρώ.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τη ζήτηση των 2 δισ ευρώ. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως θα περιοριστεί σημαντικά η συμμετοχή των ομολογιούχων στην ανακεφαλαιοποίηση.

Αυτό αποτελεί χρηματιστηριακά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τους νέους μετόχους, καθώς θα αντιμετωπίζουν λιγότερες πωλήσεις από τις μετοχές των funds που προήλθαν από τις ομολογίες.

Έκλεισε και επίσημα το βιβλίο προσφορών της Alpha αργά χθες το βράδι. Η τράπεζα από την Δευτέρα είχε υπερκαλύψει το στόχο του 1,55 δις ευρώ αλλά κράτησε ανοιχτό το βιβλίο προσφορών μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών. Η τράπεζα άντλησε 2,56 δισ. ευρώ από ιδιώτες και ομολογιούχους χωρίς κρατική βοήθεια. Ειδικότερα, τα ιδιωτικά κεφάλαια για τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας προήλθαν κατά 1,1 δις ευρώ από τα LME και κατά 1,55 δις ευρώ από το book buiilding.

Μέχρι και την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση κεφαλαίων και των άλλων δύο τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurobank Alpha Bank βιβλία προσφορών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ