Θετικός ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ για τη διάσωση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Θετικός ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ για τη διάσωση της Ελλάδας

ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική η συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ και να προστατευθεί η ευρωζώνη, υποστηρίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Με ανταποκρίσεις και αναλύσεις, επισημαίνεται η προσπάθεια Ομπάμα, αλλά και οι παροτρύνσεις των Η.Π.Α προκειμένου οι Ευρωπαίοι να δράσουν «γρήγορα και αποφασιστικά». Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλούνται ΜΜΕ, εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τη συμφωνία, οι οποίοι υπογραμμίζουν επίσης ότι η παράταση της αβεβαιότητας, θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης και στις ΗΠΑ.

Η γενική διευθύντριά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) , Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία γνωστοποίησε πως το ΔΝΤ θα εγκρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης προς στην Ελλάδα, επαινεί τους Ευρωπαίους ηγέτες για την «σημαντική πρόοδο» και συμφωνία, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IFF) που αναφέρει πως χαιρετίζει «την συμφωνία για ένα σχέδιο μέτρων που στοχεύουν τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ