Ντάισελμπλουμ: Ετοιμοι να δώσουμε στην Ελλάδα 12 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Ετοιμοι να δώσουμε στην Ελλάδα 12 δισ. ευρώ

EUROKINISSI/Ε.Ε.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη συμφωνία Αθήνας-δανειστών σε όλα τα σημεία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνει πως η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να καταβάλει 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

«Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την αποδέσμευση της υποδόσης της βοήθειας (2 δισ. ευρώ) και τη μεταβίβαση των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα με τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για τον σκοπό αυτόν, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μέτρα», ανέφερε.

«Πληροφορήθηκα πως στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών επετεύχθη συμφωνία σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανόμενου και αυτού της πρώτης κατοικίας και εκείνων των οικονομικών παραγόντων που ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση», σημείωσε και συνέχισε:

«Τα νέα είναι καλά. Το EWG συζήτησε την πορεία των εργασιών και χαιρέτισε την πρόοδο που σημειώθηκε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ