Ετσι «γάζωναν» τους αστυνομικούς οι τρομοκράτες - «To Bataclan θύμιζε την Κόλαση του Δάντη» [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ετσι «γάζωναν» τους αστυνομικούς οι τρομοκράτες - «To Bataclan θύμιζε την Κόλαση του Δάντη» [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δρόμος έξω από το θεάτρο Bataclan άνοιξε για πρώτη φορά σήμερα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, όμως το Παρίσι ακόμη προσπαθεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Αρκετοί πολίτες έσπευσαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην κεντρική είσοδο, στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων που παρακολουθούσαν τη συναυλία των Eagles of Death Metal τη στιγμή της επίθεσης από τους τρομοκράτες, η οποία άφησε πίσω της τοπίο βγαλμένο από την «Κόλαση του Δάντη» σύμφωνα με τον πρώτο αστυνομικό που έφτασε στο σημείο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde», ο πρώτος αστυνομικός έφτασε στο θέατρο Bataclan στις 22:00 τοπική ώρα και ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον πρώτο τρομοκράτη. «Εβλεπα γύρω μου κάτι σαν την “Κόλαση του Δάντη” αφού παντού υπήρχαν πτώματα», ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό έντυπο.

«Επικρατούσε σιγή και μόνο κάποια κινητά τηλέφωνα χτυπούσαν ενώ άνθρωποι ζωντανοί παρίσταναν τους νεκρούς. Στις 22:15 έφτασαν 20 άτομα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και κατάφεραν να μπουν στο χώρο από δύο διαφορετικές εισόδους. Δύο από τους τρομοκράτες βρίσκονταν στον ένα εξώστη του θεάτρου. Φώναξαν στους αστυνομικούς ότι είχαν αρκετούς ομήρους και ήταν έτοιμοι να τους σκοτώσουν. Αυτό κράτησε σχεδόν 2 ώρες. Στις 00:20 δόθηκε η εντολή να εισβάλουν μέσα μέσω μιας ειδικής προστατευτικής πόρτας ενώ πέταξαν και δακρυγόνα προς το σημείο που ήταν οι τρομοκράτες. Αυτοί απάντησαν στα πυρά με πυροβολισμούς. Μέσω της σκιάς του ενός τρομοκράτη, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον σκότωσαν ενώ ο άλλος ανατινάχθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και η φωτογραφία με την ειδική προστατευτική πόρτα, η οποία δέχθηκε περισσότερες από 30 σφαίρες την στιγμή της εισόδου στο θέατρο Bataclan.

Ετσι «γάζωναν» τους αστυνομικούς οι τρομοκράτες - «To Bataclan θύμιζε την Κόλαση του Δάντη» [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι bataclan τρομοκράτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ