Μουζάλας: Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Ερντογάν - iefimerida.gr

Μουζάλας: Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Ερντογάν

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τρία αιτήματα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της γείτονας χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει:

  • Να ενισχυθούν τα στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία
  • Να γίνεται μετεγκατάσταση από την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο απευθείας στις χώρες της Ευρώπης για να αποφεύγεται το ταξίδι στο Αιγαίο και να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια η πιστοποίηση αυτών των προσφύγων
  • Να περιοριστούν οι ροές από τις ακτές της Τουρκίας στην Ελλάδα, κάνοντας τον έλεγχο στην Τουρκία

«Θα ήταν παραλογισμός να σκεφτεί κανείς ότι γυρίζοντας από την Τουρκία θα πανηγυρίζουμε μια νίκη», προσέθεσε, επισημαίνοντας πως αυτό που χαρακτηρίζει την στάση του Τούρκου ηγέτη είναι η απολυταρχία.

Οσον αφορά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και τη δράση των τζιχαντιστών ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν δύο λύσεις: είτε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, είτε να οδηγηθούμε σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα.

«Εμείς επιλέγουμε το πρώτο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ