Bloomberg: Συμφώνησαν σε 50% εθελοντικό κούρεμα - iefimerida.gr

Bloomberg: Συμφώνησαν σε 50% εθελοντικό κούρεμα

MERKEL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και τουλάχιστον δύο τελεσίγραφα οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με τους ηγέτες της Ευρωζώνης για το ποσοστό του κουρέματος στο χρέος της Ελλάδας καθώς και στα ανταλλάγματα, όπως τουλάχιστον μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Χρειάστηκε και δεύτερη συνάντηση της καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ με τον εκπρόσωπο του IIF Τσαρλς Νταλάρα παρουσία του Γάλλου προέδρου ΝΙκολά Σαρκοζί και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για να γίνει δυνατή η επίτευξη της συμφωνίας που απομακρύνει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας από την Ελλάδα και επιτρέπει να ενεργοποιηθεί η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους άλλους 16 ηγέτες της ευρωζώνης για το κούρεμα αλλά και τους όρους που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο των περίπου 130 δισ. ευρώ.

Πληροφoρίες αναφέρουν ότι κατά τη δεύτερη αυτή συνάντηση το τελεσίγραφο της κυρίας Μέρκελ ήταν, όπως τονίστηκε, η τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουν οι τράπεζες απώλειες της τάξης τουλάχιστον του 80%.

Προφανώς οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε λίγο, ενώ θα πρέπει να αναμένεται και συνέντευξη Τύπου του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ