Περίπου 60 άνθρωποι στα αποδυτήρια του «Σταντ ντε Φρανς» - Οι Γερμανοί έβγαλαν τη νύχτα με αγωνία και χοτ-ντογκ - iefimerida.gr

Περίπου 60 άνθρωποι στα αποδυτήρια του «Σταντ ντε Φρανς» - Οι Γερμανοί έβγαλαν τη νύχτα με αγωνία και χοτ-ντογκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόμο που έζησαν στα αποδυτήρια του «Σταντ ντε Φρανς» παίκτες, τεχνική ηγεσία και η υπόλοιπη αποστολή της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, περιγράφει σήμερα η εφημερίδα «Bild».

Η λήξη του φιλικού αγώνα με τη Γαλλία στο «Σταντ ντε Φρανς» βρήκε τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Γερμανίας να αγωνιούν για τις ίδιες τις ζωές τους αλλά και εκατομμυρίων συνανθρώπων τους. Περισσότερο από 200 αστυνομικοί έμειναν πίσω προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η αποστολή της Γερμανίας δεν θα κινδυνεύσει ενώ η «Bild» έρχεται να δώσει και κάποιες λεπτομέρειες της βραδιάς.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να παραμείνει η αποστολή στο γήπεδο και να μην μεταβεί στο ξενοδοχείο προκειμένου άπαντες να κοιμηθούν ενόψει της πρωινής πτήσης για την Φρανκφούρτη. Τα μέλη της γερμανικής αποστολή δεν έφεραν καμία διαφωνία ακόμη και όταν οι αρχές της Γαλλίας, έδωσαν εντολή να μείνουν όλοι μέσα στα αποδυτήρια, τα οποία πρώτα πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι που αποτελούσαν την αποστολή της χώρας για το φιλικό, μπήκαν στα αποδυτήρια και παρέμειναν σε αυτά έως τα ξημερώματα, οπότε και αναχώρησαν για το αεροδρόμιο. Τα πράγματά τους από το ξενοδοχείο δεν μεταφέρθηκαν με το πούλμαν της ομάδας αλλά με τρία μικρά βαν, προκειμένου να μη δοθεί στόχος αφού εκείνη την ώρα η γαλλική αστυνομία δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε στους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Όλοι μας ανησυχούσαμε, ήταν μια άβολη νύχτα», είπε για την εμπειρία ο Λούκας Ποντόλσκι. «Πολλοί παίκτες δεν κοιμήθηκαν, αλλά μιλούσαν όλη τη νύχτα για ό,τι είχε συμβεί», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας μετέφεραν στους Γερμανούς παίκτες την επιθυμία τους να παραμείνουν μαζί τους στο γήπεδο έως ότου αυτοί θα αποχωρούσαν ενώ από την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δόθηκε η εντολή να μεταφέρουν τρόφιμα, νερά και αναψυκτικά στους Γερμανούς.

Τα χοτ-ντογκ είχαν την τιμητική τους ενώ κάποιοι πιο κουρασμένοι βρήκαν την ευκαιρία να αποκοιμηθούν έστω και για λίγη ώρα πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Γαλλία Σταντ ντε Φράνς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ