Η ΕΕ θα ενισχύσει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

Η ΕΕ θα ενισχύσει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τις κατευθύνσεις της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος με ένα προσχέδιο κειμένου.

Το προσχέδιο αναφέρει ότι θα ενισχυθεί η ευρωπαϊκή παρακολούθηση της Ελλάδας, ενώ για το θέμα των ελληνικών τραπεζών τονίζει πως θα προσφερθούν από την ΕΕ τα απαραίτητα κεφάλαια και η βοήθεια για να ολοκληρώσουν την επανακεφαλοποίησή τους και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τις απώλειες που θα υποστούν οι κάτοχοι ομολόγων.

Τέλος αναφέρεται ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να κοινοποιήσουν ότι η Ελλάδα θα είναι μια μοναδική και ξεχωριστή περίπτωση όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτών στην ρύθμιση του χρέους, υποννοώντας ότι δεν θα ισχύσει η ίδια αντιμετώπιση για το χρέος άλλων χωρών όπως η Ιταλία, Ισπανία και η Πορτογαλλία.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ