Στον αέρα η συμμετοχή του ΔΝΤ στην 6η δόση - iefimerida.gr

Στον αέρα η συμμετοχή του ΔΝΤ στην 6η δόση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πολλαπλή θα είναι η ζημιά για την Ελλάδα, στη περίπτωση που οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για το επόμενο «πακέτο» στήριξης, καθώς πέρα από την αβεβαιότητα που θα κατακλύσει τις αγορές, το ενδεχόμενο αδυναμίας εκπλήρωσης βασικών υποχρεώσεων στο εσωτερικό της χώρας θα έρθει πιο κοντά. Κι αυτό γιατί πολύ απλά ενώ οι Ευρωπαίοι άναψαν πράσινο φως στην εκταμίευση της 6ης δόσης, το ΔΝΤ διαμηνύει ότι αν οι Ευρωπαίοι δεν διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού Χρέους, δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί η εκταμίευση της δικής του συνεισφοράς στην 6η δόση ούτε βέβαια οι επόμενες!

Επί της ουσίας, η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει εξασφαλισμένα μόνο τα 5,8 δισ ευρώ της ευρωπαϊκής συμμετοχής στη δόση των 8 δισ ευρώ, αλλά τα 2,2 δισ ευρώ του ΔΝΤ είναι ακόμα στον «αέρα» και θα παραμένουν στον «αέρα» όσο δεν λαμβάνονται αποφάσεις συγκεκριμένες για το ελληνικό Χρέος, όπως άλλωστε προβλέπει ρητώς το Καταστατικό του ΔΝΤ. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν έκρυψε τη δυσφορία της για τους χειρισμούς των Ευρωπαίων και ειδικά της Άνγκελα Μέρκελ, θεωρώντας ότι η Ευρώπη καθυστερεί αδικαιολόγητα διακινδυνεύοντας όχι μόνο τη περίπτωση "ατυχήματος" για την Ελλάδα αλλά και την ευστάθεια της Ευρωζώνης συνολικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ