Γαλλικός Τύπος: Μήνυμα ενότητας και θλίψη στα σημερινά πρωτοσέλιδα [εικόνα] - iefimerida.gr

Γαλλικός Τύπος: Μήνυμα ενότητας και θλίψη στα σημερινά πρωτοσέλιδα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θυμό τους αλλά και την επιθυμία τους για ενότητα εκφράζουν οι περισσότερες γαλλικές εφημερίδες σήμερα, δύο ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Η θλίψη και ο θυμός» έχουν κυριεύσει την Le Figaro, η οποία όπως και η Liberation, κυκλοφόρησαν εκτάκτως σήμερα.

«Είμαι Παρίσι» τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το «Είμαι Σαρλί» που είχε διαδοθεί έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου και υπογραμμίζει: «Το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία».

Γαλλικός Τύπος: Μήνυμα ενότητας και θλίψη στα σημερινά πρωτοσέλιδα [εικόνα] | iefimerida.gr 0

«Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε», αναφέρει η Le Figaro και καταλήγει: «Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα» ενώ η Le Monde γράφει «Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλλικός τύπος Παρίσι τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ