Σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες για τις επιθέσεις στο Παρίσι - iefimerida.gr

Σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες για τις επιθέσεις στο Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία σειρά συλλήψεων προχώρησε σήμερα η βελγική αστυνομία κατά την διάρκεια επιχείρησής της σε γειτονιά των Βρυξελλών σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Koen Geens.

H επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Molenbeek και σχετίζεται με τις επιθέσεις που έγιναν χθες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι 3 από τους 8 δράστες του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι, διέμεναν σε αυτή τη γειτονιά των Βρυξελλών.

Ομάδα βαριά οπλισμένων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έκαναν έρευνες σε ξενοδοχείο αλλά και σε τουλάχιστον 3 σπίτια.

Με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός διευκρίνισε ότι έγιναν "πολλές έρευνες και συλλήψεις" που σχετίζονταν με ένα όχημα με βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας που θεάθηκε στο Παρίσι.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων είχαν αναφέρει ότι είδαν τους δράστες να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες. Μέσα στο όχημα αυτό βρέθηκαν αποδείξεις από ένα πάρκινγκ στο Μολενμπέκ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Επισήμως πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των συλληφθέντων.

Σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου RTBF, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά χειροπέδες και έχει δεμένα τα μάτια.

Σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες για τις επιθέσεις στο Παρίσι | iefimerida.gr 0

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν "ένα Golf 3, παλιό μοντέλο, έβγαλαν από μέσα έναν άνδρα και του πέρασαν χειροπέδες" είπε ένας κάτοικος της περιοχής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Τα γεγονότα αυτά έγιναν "γύρω στις 5 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας) και ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος", πρόσθεσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς ήταν περίπου 30-40 ετών.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ένοπλοι αστυνομικοί --ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες-- καθώς και άνδρες της υπηρεσίας αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας.

Ο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, ο δράστης της επίθεσης στο τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, τον περασμένο Αύγουστο, είχε μείνει για ένα διάστημα στο σπίτι της αδελφής του στο Μολενμπέκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες επίθεση Παρίσι συλλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ