Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρωγός στα δημοτικά σχολεία της Μητρόπολης Ιωαννίνων γίνεται ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μαθητών δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Σήμερα, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε με το μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο δημοτικά σχολεία στα χωριά Κατσικάς και Πεδινή, όπου παρέδωσαν τσάντες με σχολικά είδη. Στο νομό Ιωαννίνων διατέθηκαν συνολικά 2.000 τσάντες με σχολικό υλικό.

Ο μητροπολίτης Μάξιμος αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος, κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από την παιδική ηλικία. «Τα παιδιά», είπε, «είναι το μέλλον του τόπου και ένας λαός που δεν προσέχει το μέλλον του δεν έχει ελπίδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την «Αποστολή» προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών. «Τα τελευταία χρόνια», ανέφερε, «υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προστασίας και φροντίδας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Στη σχολική χρονιά 2015-2016 θα διατεθούν συνολικά περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις ιερές μητροπόλεις και τους δήμους».

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» διαθέτουν κάθε μήνα 3.000 δέματα μέσω των σχολείων σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Αττική, ενώ λειτουργεί κοινωνικά φροντιστήρια και Κέντρο Φροντίδας Παιδιού.

 Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
 Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
 Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
 Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
 Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρωγός μαθητών δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποστολή αρχιεπισκοπή Ιωάννινα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ