Αν η κομπόστα μας θυμίζει κάποιες ξεχασμένες γεύσεις παιδικής ηλικίας ή τη γιαγιά που έβραζε μήλα και δαμάσκηνα, είναι καιρός να σκεφτούμε διαφορετικά για τις καινούριες δυνατότητες των φρούτων σε σιρόπι.
Είναι ένας μοναδικός τρόπος να φάμε γλυκό χωρίς να καταναλώσουμε αλεύρι και πολλή ζάχαρη. Επιπλέον, οι γεύσεις του κάρδαμου και του γλυκάνισου που σας προτείνω θα δώσουν μεγάλες δυνατότητες στην παρακάτω συνταγή.
Υλικά
- 3 μήλα διαφορετικά –Αρκαδίας, Ζαγοράς και ένα golden
- 1 μικρό φλυτζάνι νερό
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- Μισή κουταλιά σιρόπι αγαύης (αγοράστε το στα βιολογικά)
- 1 γλυκάνισο αστεροειδή
- 1 σποράκι κάρδαμο πράσινο
- 1 μικρό κομμάτι κανέλλα
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια
- Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα
- Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι χυμό
- Τα σκεπάζουμε με το νερό
- Τα βάζουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
- Να μαλακώσουν, όχι να λυώσουν
- Αφήνουμε να κρυώσουν
- Προσθέτουμε και λίγη κανέλλα βιολογική, προαιρετικά, από πάνω
Η κομπόστα με ξεφλουδισμένα μήλα λυώνει περισσότερο:
Αγοράστε τον αστεροειδή γλυκάνισο στο σούπερ μάρκετ:
Καθώς και το πράσινο κάρδαμο. Μπαίνει τέλεια και στα αλμυρά πιάτα, κοτόπουλο στο φούρνο κλπ.:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο