Ντράγκι: Δουλειά των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τις αιτίες της κρίσης - iefimerida.gr

Ντράγκι: Δουλειά των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τις αιτίες της κρίσης

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μη συμβατικά μέτρα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αγορών, δήλωσε ο κ. Μάριο Ντράγκι, που αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου επικεφαλής της ΕΚΤ, αλλά οι αιτίες της κρίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Το ευρωσύστημα είναι αποφασισμένο, με τα μη συμβατικά του μέτρα να αποτρέψει την κακή λειτουργία στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου [...] Οι παρεμβάσεις αποτρέπουν την επιδείνωση των ανισορροπιών, αλλά δεν είναι αρκετές από μόνες τους να αντιμετωπίσουν τις βασικές αιτίες (σ.σ.: της κρίσης)», επεσήμανε σε ομιλία του ο κ Ντράγκι σε συνέδριο στην Ρώμη και συνέχισε τονίζοντας πως «εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τις ρίζες της κρίσης».

Στα μη συμβατικά μέτρα περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις με αγορές κρατικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά και η διάθεση απεριόριστης ρευστότητας στις εμπορικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ