Την αναζωογόνηση του πασίγνωστου Τάμεση της Αγγλίας, παρατηρούν οι κάτοικοι του Λονδίνου, μετά από δεκαετίες που τον θεωρούσαν έναν «νεκρό» ποταμό.
Δελφίνια, φώκιες, ψάρια αλλά και μια φάλαινα που εμφανίζεται που και που, μπορούν πλέον να κολυμπούν άφοβα στα νερά του ποταμού Τάμεση, ο οποίος ξεκινά από το Γκλούστερσαιρ και εκβάλει στη βόρεια θάλασσα διασχίζοντας την μισή σχεδόν νοτιοανατολική Αγγλία.
60 χρόνια μετά την ανακοίνωση από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας ότι ο Τάμεσης είναι βιολογικά «νεκρός», το 1957, οι επιστήμονες παρατηρούν την ανάσταση του ποταμού, με περίπου 2000 φώκιες να έχουν καταγραφεί στα νερά του την τελευταία δεκαετία.
Αν και αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την απόρριψη πλαστικών κυρίως απορριμάτων στις όχθες τους, ο Τάμεσης φαίνεται ότι έχει γλιτώσει από την εκτεταμένη ρύπανση των προηγούμενων χρόνων.
Ο βομβαρδισμός του Λονδίνου κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό το αποχετευτικό σύστημα της βρετανικής πρωτεύουσας, η αποκατάσταση του οποίου δεν φάνηκε να είναι το πρώτο μέλημα της μεταπολεμικής Βρετανίας.
Από την δεκαετία του 80 όμως και ανταποκρινόμενες στις αυξημένες περιβαλλοντικές ανησυχίες των κατοίκων του, οι αρχές του Λονδίνου προχώρησαν σε σημαντική αναβάθμιση των υποδομών με αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των αποβλήτων και λυμάτων που απορρίπτονται στον ποταμό.