Στις μαρτυρίες 40 δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, βασίστηκε έρευνα των στελεχών της οργάνωσης, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιοποιούνται σήμερα από την Διεθνή Αμνηστία.
Ξυλοδαρμοί, στέρηση ύπνου, τροφής και νερού, αλλά και πιο μεσαιωνικά εργαλεία βασανισμού όπως οι σιδερένιες καρέκλες και ο «πάγκος του Τίγρη», όπου το άτομο δένεται χειροπόδαρα σε έναν πάγκο με βαριά τούβλα να τοποθετούνται στα πέλματα του, ασκώντας φρικιαστική πίεση και πόνο στα γόνατα του, χρησιμοποιούν οι αστυνομικές αρχές στην Κίνα για να εξαναγκάσουν τους κρατούμενους σε ομολογία.
(Καλλιτεχνική απεικόνιση του «πάγκου του Τίγρη», Baodiucao)
Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία έρχεται να ενισχύσει ανάλογα ευρήματα από το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τον περασμένο Μάιο, οι Κινεζικές αρχές έχουν αποτύχει στο να εξαλείψουν αυτές τις πρακτικές από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, παρά την απαγορευτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2013 και τις αλλαγές στην νομοθεσία που ακολούθησαν.
«Σε ένα σύστημα που ακόμη και οι δκηγόροι υπεράσπισης μπορούν να καταλήξουν θύματα βασανισμού, τί ελπίδα μπορεί να έχει ενας απλός κρατούμενος» αναρωτιέται το στέλεχος της οργάνωσης, Πάτρικ Πουν.