Le Monde: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη αποικία των Βρυξελλών - iefimerida.gr

Le Monde: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη αποικία των Βρυξελλών

άρρωστη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τραγική κατάσταση της χώρας μας αναφέρεται η «Le Monde» και στη σχέση εξάρτησής μας από τις «μεγάλες δυνάμεις». Η εφημερίδα αποκαλεί την χώρα μας «άρρωστη» επικαλούμενη τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά αυτοκτονιών και κατάθλιψης.

Στο άρθρο με τίτλο «Έλληνες: γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών», η «Le Monde» αναφέρεται στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λίγο πριν την ετυμηγορία της αποψινής Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα γράφει: «η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, ο αριθμός των αυτοκτονιών το ίδιο, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά. Ένα είδος κατάθλιψης που εξαπλώνεται, που γεννήθηκε στο τούνελ της ύφεσης που δεν τελειώνει ποτέ.».

«Οι τακτικές διαδηλώσεις, οι μελλοντικές πτήσεις προς Αυστραλία ή άλλους λιγότερο μακρινούς ορίζοντες, όλα μαρτυρούν αυτή τη δυσφορία: "Δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα.

Το άρθρο αναφέρεται και στην εξάρτηση της χώρας μας από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις: «Η σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι περίπλοκη. Χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, η Ελλάδα θα ήταν πολύ δύσκολο να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό. Το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες δυνάμεις που έχουν πολλάκις κάνει επίκληση στο ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας, λίκνο της δημοκρατίας, έρχονται τώρα να θυμίσουν στην Αθήνα το χρέος της προς αυτές».

«Η πρόοδος προς την ΕΕ και την είσοδο στο ευρώ ήταν συνώνυμη με την νεωτερικότητα και την ευημερία. "Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες έχουν τόσες πολλές επιφυλάξεις για την ωριμότητα της Ευρωπαϊκής ηγεσίας», λέει ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Σεφερτζής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ