Νέα πρόταση Τσάρλς Νταλάρα μικραίνει την ψαλίδα τραπεζών - Μέρκελ - iefimerida.gr

Νέα πρόταση Τσάρλς Νταλάρα μικραίνει την ψαλίδα τραπεζών - Μέρκελ

Aνγκελα Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα βελτιωμένη πρόταση κατέθεσε λίγο μετά το μεσημέρι ο επικεφαλής του IFF Τσαρλς Νταλάρα, εκπροσωπώντας την πλευρά των τραπεζών, στη σκληρή διαπραγμάτευση που διεξάγεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Παρά το γεγονός ότι με την πρόταση αυτή οι τράπεζες έρχονται ακόμη πιό κοντά στη σαφώς διατυπωμένη θέση της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ για κούρεμα που θα προσεγγίζει το 60% η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι ακόμη αρκετή.

Αυτό δείχνει ότι η διαπραγμάτευση θα έχει ακόμη πολλούς γύρους ενώ θα είναι μακρά και επίπονη.

Την ίδια ώρα στο λόμπι του ξενοδοχείου Conrad στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος συνεργάζονται με τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προκειμένου να ορικοποιηθεί ο οδικός χάρτης που θα χρησιμοποιήσει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης προκειμένου να προβλεφθούν λύσεις για όλα τα λεπτά νομικά σημεία που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ