Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της Β. Αφρικής - Το βρετανικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της Β. Αφρικής - Το βρετανικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, πιθανότατα από βόμβα, κάνει τους περισσότερους ανθρώπους εύλογα να ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Στον απόηχο της τραγωδίας, η ασφάλεια στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ έχει αυξηθεί, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας να διαμηνύει πως η ασφάλεια θα πρέπει να βελτιωθεί στις χώρες όπου η παρουσία της ISIS είναι ενεργή. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι τα αεροδρόμια της Τυνησίας, του Μαρόκου και της Αλγερίας.

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της Β. Αφρικής - Το βρετανικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ειδικότερα στην Τυνησία μέσα στον χρόνο έχουν χάσει τη ζωή τους 31 Βρετανοί. Οι τυνησιακές αρχές έχουν προειδοποιήσει και για περαιτέρω επιθέσεις από άγνωστα άτομα, τα οποία «εμπνέονται» από τις τρομοκρατικές ομάδες μέσω social media.

Από την άλλη πλευρά, οι μαροκινές αρχές προσπαθούν να «σπάσουν» τα κομμάτια της ISIS που λειτουργούν στο εσωτερικό της χώρας.

Η Κάρολιν ΜακΚολ, διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, δήλωσε στο BBC: «Νομίζω πως η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ξεκάθαρα πως στη πόλη Σαρμ θα πρέπει να «σφίξει» ο κλοιός της ασφάλειας τους αεροδρομίου» και συνέχισε:

«Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα προς ορισμένα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο».

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της Β. Αφρικής - Το βρετανικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πέρυσι, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε συγκεκριμένο προειδοποιητικό ταξιδιωτικό μήνυμα σημειώνοντας πως υπάρχουν «αυξημένες απειλές τρομοκρατική επίθεσης στο σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου από ομάδες ή άτομα που υποκινούνται από τη σύγκρουση στο Ιράκ και τη Συρία».

Σε ορισμένες περιπτώσεις το υπουργείο Εξωτερικών έχει δηλώσει ρητά πτήσεις και αεροδρόμια που μπορεί να αποτελέσουν στόχο.

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της Β. Αφρικής - Το βρετανικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Την ίδια στιγμή ο Φίλιπ Χάμοντ κατηγορεί την αιγυπτιακή ασφάλεια του αεροδρομίου για τη επίθεση στο αεροσκάφος της MetroJet, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη βόμβας μέσα σε αυτό από κάποιον εργαζόμενο ή κάποιον που εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που δεν καταλαβαίνει πως υπάρχει κάτι πιο πιθανό από μία βόμβα. Δεν χρειάζεται τρομερή ικανότητα: μια μικρή βόμβα, και ένα απλό χρονόμετρο», είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ