Διαφωνία Γ.Παπακωνσταντίνου - Λ.Παπαδήμου για την αναδιάρθρωση - iefimerida.gr

Διαφωνία Γ.Παπακωνσταντίνου - Λ.Παπαδήμου για την αναδιάρθρωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδυναμία συνεννόησης φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του συμβούλου επί των Οικονομικών του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου Μήλον της έριδος, για άλλη μια φορά, η ...αναδιάρθρωση.

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο κ.Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως η αναδιάρθρωση είναι ανεπιθύμητη και πως θα σήμαινε τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενισχύοντας το σενάριο διάχυσης της κρίσης και σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα, υποστήριξε, καλείται να εκδώσει ομόλογα ύψους 25-30 δις ευρώ για το 2012, σημειώνοντας για πρώτη φορά ότι «η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων θα είχε ενδιαφέρον», εάν όμως «είχαμε τα κεφάλαια για να τα αγοράσουμε».

Στον αντίποδα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο 'ανώδυνης' αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους για άλλη μια φορά ο Λουκάς Παπαδήμος. Αποκλείοντας διαχρονικά το 'κούρεμα', μίλησε εκ νέου για εθελούσια συμφωνία για επιμήκυνση των λήξεων χωρίς ουσιαστική μεταβολή στην αξία των ομολόγων.

Σε κάθε περίπτωση, όσο δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στην κυβέρνηση, η Βάσω Παπανδρέου που ζητά αναδιάρθρωση ...χθες, θα είναι μάλλον το μικρότερο πρόβλημά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ