Οι δύο προτάσεις που έκανε η Γεννηματά στη Μάλτα για το προσφυγικό -Ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση - iefimerida.gr

Οι δύο προτάσεις που έκανε η Γεννηματά στη Μάλτα για το προσφυγικό -Ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκτακτη χρηματοδότηση της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στη Μάλτα.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δύο προτάσεις, προκειμένου να σταματήσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο. Η πρώτη ήταν η δημιουργία του προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ, για την ασφαλή μετακίνηση παιδιών, εγκύων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας. «Κανένα παιδί να μην ξαναμπεί στις βάρκες του θανάτου, να φεύγουν κατευθείαν από την Τουρκία», δήλωσε η κ. Γεννηματά, η οποία ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση των προσφύγων για τα προβλήματα του ταξιδιού τους, τους κινδύνους που κρύβει και το τι γίνεται σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος της μετεγκατάστασης στις χώρες ενδιαφέροντός τους.

Ακόμη, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν τα hotspots στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα. «Παράλληλα οι Σοσιαλιστές μπορούν να πάρουν μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, να φτιάξουμε τις πόλεις αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία των δημάρχων να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και εμπειρίες, για να διευκολύνουμε τον επιμερισμό των προσφύγων στις πόλεις της Ευρώπης και να αποφύγουμε τα γκέτο στα μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από την προσύνοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ