Βενιζέλος: Αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση θα είχατε ανέβει στα έδρανα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση θα είχατε ανέβει στα έδρανα

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καυστικό τρόπο καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς οι μετασεισμικές ακολουθίες των καταγγελιών Πανούση συνεχίζονται.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κλίμα εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη» συνδέοντάς το και με την υπόθεση των καταγγελιών του κ. Γ. Πανούση.

Αναφερόμενος στην αμηχανία της Κυβέρνησης για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο; Εάν αυτά συνέβαιναν επί άλλων κυβερνήσεων, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν θα καθόσασταν στα έδρανα, θα φωνάζατε όρθιοι στο όνομα της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ως υπαίτια της «θεσμικής κρίσης» που περιήλθε η χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτηση του απολογισμού του έτους 2013, που εγκρίνεται από τη Βουλή, για να κατηγορήσει με σφοδρότητα την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ψηφίζει τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2013. Κάλεσε την Βουλή να αναλογιστεί «τι θα συνέβαινε εάν η συζήτηση αυτή διεξαγόταν υπό άλλες συνθήκες, αν δεν είχε μεσολαβήσει η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και ήμασταν ακόμη στην αντιμνημονιακή και δημαγωγική σφαίρα που τον έφερε στην εξουσία».

Όπως σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αναγνωρίζουν το μέγεθος του PSI και αποδέχονται ότι το 2013 είχαμε πρωτογενές και υπερβάλλον πλεόνασμα, ενώ είναι πολύ καλύτερος ο απολογισμός του 2014. «Εσείς τι κάνατε το 2015;», ρώτησε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, επισημαίνοντας πως το 2015 ήταν έτος οπισθοχώρησης, ζημιογόνο και βλαβερό για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία. «Ξεπεράσατε την αβεβαιότητα που οι ίδιοι δημιουργήσατε;» επανήλθε ο κ. Βενιζέλος για να απαντήσει αρνητικά και να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «στο ασφαλιστικό πυροβολεί την κοινωνία με τον φόβο» και «παίζει με τις αγωνίες των ανθρώπων στα κόκκινα δάνεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ