Ο Χουλιαράκης «έστησε» επί 40 λεπτά τους βουλευτές – Οι αντιδράσεις στην Ολομέλεια - iefimerida.gr

Ο Χουλιαράκης «έστησε» επί 40 λεπτά τους βουλευτές – Οι αντιδράσεις στην Ολομέλεια

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης επειδή τους «έστησε» για 40 λεπτά στην Ολομέλεια λόγω τηλεδιάσκεψης με τους δανειστές.

Δεν ήταν μόνο αυτή καθαυτή η αργοπορία του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι τους συνέστησε να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις 16:00 καθώς έχει και άλλες υποχρεώσεις λόγω διαπραγμάτευσης.

Ολα ξεκίνησαν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας για την συζήτηση και κύρωση του Κρατικού Απολογισμού και Ισολογισμού του 2013. Ενώ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:20 το πρωί της Τετάρτης. Ο Γ. Βαρεμένος ενημέρωσε το Σώμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός «έχει καθυστερήσει λίγο και πλησιάζει…» και ξεκίνησε την συνεδρίαση δίνοντας τον λόγο στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο κ. Χουλιαράκης δεν έφτανε, οπότε ο προεδρεύων διέκοψε την συνεδρίαση.

«Εχω και άλλες υποχρεώσεις...»

Οταν εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός, έσπευσε να εξηγήσει: «Με συγχωρείτε. Έχω όμως κι άλλες υποχρεώσεις λόγω διαπραγμάτευσης. Εκτός από την υποχρέωση του Κοινοβουλίου είχα το πρωί τηλεδιάσκεψη. Από εκεί έρχομαι. Και στις 16:00 υπάρχει κι άλλη τηλεδιάσκεψη. Ελπίζω να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Και έχω και τον προϋπολογισμό..»

Σταϊκούρας: Απαράδεκτος ο τρόπος σας

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, αντέδρασε έντονα: «Μπορεί να είσθε εξωκοινοβουλευτικός όμως χρειάζεται να δείχνετε σεβασμό στο Κοινοβούλιο. Ο προκάτοχός σας ήταν συνεπής. Το ύφος και ο τρόπος που μιλήσατε ήταν απαράδεκτος. Πάντα έχετε το ίδιο επιχείρημα. Πάντα παρουσιάζετε καθυστέρηση από 30 έως 50 λεπτά υποστηρίζοντας συνεχώς ότι προέχει η διαπραγμάτευση. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού», είπε προς τον κ. Χουλιαράκη.

Λοβέρδος: Δεν σας τιμά

Σε ίδιο ύφος και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος: «Τα λεγόμενά σας δεν τιμούν το Κοινοβούλιο κι εσάς προσωπικά αυτή στάση. Δείχνει έλλειψη σεβασμού. Ο τόνος της φωνής σας ήταν «έχω κι άλλες δουλειές να κάνω…». Η κυβέρνηση έχει πολλούς υπουργούς. Έπρεπε να το είχατε δει. Ένας ευγενικότερος τρόπος του ομιλείν είναι προτιμότερος..».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ