Από τα νοστιμότερα ογκρατέν. Χειμωνιάτικο πιάτο, δεν βαραίνει, παρότι έχει κρέμα γάλακτος και αρκετά αυγά.
Υλικά
- 4 καρότα
- 4 πατάτες
- 50 γραμμάρια μπέικον
- 1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί Emmental φρεσκοτριμμένο
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο, χρυσίστε το μπέικον, ψιλοκομμένο
- Βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα λίπη
- Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
- Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και βάλτε εναλλάξ λαχανικά και μπέικον
- Ελάχιστο αλάτι
- Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το γάλα και την κρέμα
- Λίγο πιπέρι
- Ρίξτε τη σος πάνω στα λαχανικά
- Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε επί 1 ώρα στους 160 βαθμούς
Κόψτε τα λαχανικά κάπως έτσι:
![Πατάτες, καρότα και μπέικον, στο φούρνο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/gratin1.jpg?itok=FjwJgoLW)
Είναι πλήρες πιάτο, συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα
![Πατάτες, καρότα και μπέικον, στο φούρνο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/gratin-dauphinois-aux-lardons.jpg?itok=NjPWjkpx)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο