Νέος Πρωθυπουργός για την Ρουμανία, o πρώην Επίτροπος Γεωργίας - iefimerida.gr

Νέος Πρωθυπουργός για την Ρουμανία, o πρώην Επίτροπος Γεωργίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος, Κλάους Γιοχάνις, διόρισε νέο Πρωθυπουργό της χώρας τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ, Ντάτσιαν Τσιόλος, μετά και την παραίτηση του Βίκτορ Πόντα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα απο εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο 41 ανθρώπων σε φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Βουκουρέστι και το οποίο δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας, μετατράπηκαν γρήγορα σε κοινωνική έκρηξη, με τους πολίτες να αντιδρούν στην διαφθορά που επικρατεί στην χώρα.

Οι αναταραχές, που όμοιες τους έχει να δει η χώρα απο το 1989 όταν και ανατράπηκε το Κομμουνιστικό καθεστώς, εξανάγκασαν πολύ σύντομα τον πρώην πια Πρωθυπουργό, Ποντα, σε παραίτηση.
Ο πρώην Επίτροπος Γεωργίας και τωρινός σύμβουλος του Προέδρου Γιούνκερ, που έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το 2016, έχει 10 ημέρες μπροστά του για να πείσει το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, το οποίο ομως, μόλις χθές, πρότεινε άλλον υποψήφιο για την θέση, τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη, Λίβιου Βοινέα. Το φιλελεύθερο κόμμα έχει ήδη δηλώσει ότι προκειται να παράσχει στήριξη στον νέο Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέος πρωθυπουργός Ρουμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ