Ανάσα στα έσοδα: Τον Οκτώβριο ξεπεράστηκε ο στόχος κατά 190 εκατ. ευρώ λόγω ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Ανάσα στα έσοδα: Τον Οκτώβριο ξεπεράστηκε ο στόχος κατά 190 εκατ. ευρώ λόγω ΕΝΦΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Κερί στον... άγιο ΕΝΦΙΑ θα ανάψουν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο περιορίστηκε η «τρύπα» στα έσοδα του Προϋπολογισμού.

Στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιαδη βρίσκονται στοιχεία απο τις εφορίες, σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο μήνα ξεπεράστηκε ο στόχος κατά 190 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη σχετικά περιορισμένη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών -περίπου 600 εκατ., έναντι 1,5 δισ. τον Σεπτέμβριο- επιβεβαιώνεται η αίσθηση ότι η σχέση του Ελληνα με το... κεραμίδι του είναι πολυ ισχυρή.

Πέρα από αυτό, στην Καραγεώργη Σερβίας βλέπουν ότι πιάνουν τόπο και οι έλεγχοι του καλοκαιριού, καθώς σε συνδυασμό με τη διευρυμένη χρήση καρτών, οι αποδείξεις και τα έσοδα του ΦΠΑ πήραν τα πάνω τους. Ειναι ενδεικτικό ότι σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο καταγράφεται αύξηση 470 εκατ. ευρώ στα έσοδα των ΔΟΥ και 244 εκατ. ευρώ στα τελωνεία.

Αυτό που μένει να επιβεβαιωθεί είναι η πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων του ΦΠΑ ως το τέλος του έτους κατά περίπου 740 εκατ. ευρώ, μετά τις αλλαγές στους συντελεστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υπουργείο Οικονομικών έσοδα ΕΝΦΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ