Ο Μοσκοβισί απαντά: Γιατί οι Ευρωπαίοι επιμένουν στη χαλάρωση της προστασίας της Α' κατοικίας - iefimerida.gr

Ο Μοσκοβισί απαντά: Γιατί οι Ευρωπαίοι επιμένουν στη χαλάρωση της προστασίας της Α' κατοικίας

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην άμεση σύνδεση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και της διαχείρισης του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων αναφέρθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έπειτα από το Eurogroup, ρωτήθηκε γιατί η ευρωζώνη αρνείται να συμβιβαστεί και να προστατεύσει τους αδύναμους Ελληνες, από τη νέα νομοθεσία για τις κατασχέσεις.

«Αν θες να ασφαλίσεις τον τραπεζικό τομέα, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ανακτάς τα χρήματα από το ιδιωτικό χρέος», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση στα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να γίνει «υγιής και αξιόπιστος» ο ελληνικός τραπεζικός τομέας.

«Πρέπει να χαλαρώσει η προστασία που προσφέρει η ισχύουσα νομοθεσία. Για αυτό συζητάμε. Μετά θα βρούμε μία ισορροπία, δείχνοντας ευαισθησία απέναντι στους ευάλωτους, όμως δεν μπορούν να επωφελούνται από αυτή την προστασία οι στρατηγικά χρεοκοπημένοι», τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν από την Ελλάδα πιο αποτελεσματικές προτάσεις.

«Εχουμε μία πρόταση στο τραπέζι, την οποία συζητάμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό. Πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «ισχυρό τρίγωνο» σύνδεσης ανάμεσα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα ζητήματα διακυβέρνησης των τραπεζών και την ανακεφαλαιοποίηση. «Αν ασχοληθούμε με ένα από τα τρία αυτά θέματα, δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί κόκκινα δάνεια Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ