"Χρυσή" διάκριση για τον Μπερτολούτσι στις Κάννες - iefimerida.gr

"Χρυσή" διάκριση για τον Μπερτολούτσι στις Κάννες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα είναι το πρόσωπο που εφέτος θα τιμηθεί με τον ειδικό Χρυσό Φοίνικα του φεστιβάλ των Καννών για το σύνολο της καριέρας του στον κινηματογράφο.

Σκηνοθέτης κλασικών ταινιών όπως το «Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι», ο «Κομφορμίστας» και ο «Τελευταίος αυτοκράτορας», ο Μπερτολούτσι ενσωμάτωσε στο έργο του την αισθητική ενός γνήσιου καλλιτέχνη με το αριστερό προφίλ μιας έντονα πολιτικοποιημένης, αριστερής προσωπικότητας.

Ο Μπερτολούτσι έχει διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών αλλά ποτέ δεν τον κέρδισε και αυτός άλλωστε είναι ο λόγος του βραβείου το οποίο δίδεται σε σκηνοθέτες που δεν κέρδισαν ποτέ το πολυπόθητο βραβείο. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βραβευθεί με τον ειδικό χρυσό Φοίνικα ανήκουν ο Κλιντ Ιστγουντ (το 2009) και ο Γούντι Αλεν (το 2002).

Η τελετή βράβευσης του Μπερτολούτσι θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της εφετινής διοργάνωσης την Τετάρτη 11 Μαΐου, παρόντος του Ρόμπερτ ντε Νίρο, προέδρου της εφετινής κριτικής επιτροπής ο οποίος μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό έπος «1900» του Μπερτολούτσι.

πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ