Υπάρχουν έτοιμες ζύμες στα καλά σούπερ μάρκετ. Βουτυράτες ή στεγνές, είναι κατάλληλες για πολλές συνταγές. Ο μπακλαβάς, για παράδειγμα, θέλει συγκεκριμένο φύλλο. Εγώ σας προτείνω να κάνετε εύκολη τη ζωή σας.
Τη στιγμή που θέλετε να κάνετε μια αλμυρή ή γλυκιά τάρτα, να έχετε μια συνταγή πανεύκολη για τη ζύμη σας. Ετοιμη στη στιγμή, σας βγάζει από το αδιέξοδο «πού να βρω ζύμη τέτοια ώρα».
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- Ελάχιστο νεράκι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο αλεύρι
Προσθέστε το αλάτι
Σπάστε με τα δάχτυλα το βούτυρο σιγά σιγά
Ανακατέψτε καλά με υπομονή και θρυμματίστε με προσοχή το βούτυρο
Κάντε μια τρυπούλα στο μέσον
Διαλύστε τον κρόκο με μια κουταλίτσα νερό και ρίξτε το μέσα
Ανακατέψτε πάλι
Αν η ζύμη είναι ξερή, ρίξτε άλλη μια κουταλίτσα νερό
Αρκεί. Τρίψτε, ανακατέψτε καλά, έτοιμη η ζύμη. Τρίψτε κυριολεκτικά πάνω στο τραπέζι κουζίνας
Κάντε μια μπαλίτσα. Οσο καλύτερα έχετε διαλύσει το βούτυρο, τόσο πιο τέλεια είναι η ζύμη σας
Απλώστε την χωρίς να περιμένετε
Οι οδηγίες λένε ότι πρέπει η ζύμη να ξεκουραστεί 1/2 ώρα
Αν δεν έχετε το χρόνο, ζυμώστε αμέσως
Αυτή η ζύμη είναι ιδανική για όλες τις συνταγές: τάρτες αλμυρές, τάρτες γλυκιές, κις κλπ.