Σουλτς: Παροχή οικονομικής βοήθειας στις χώρες που θα υποδεχθούν πρόσφυγες - iefimerida.gr

Σουλτς: Παροχή οικονομικής βοήθειας στις χώρες που θα υποδεχθούν πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενόψει της συνόδου κορυφής των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε ένα σύστημα ανακατανομής των προσφύγων.

Ως κίνητρο μάλιστα για τις πρόθυμες χώρες ο Σουλτς πρότεινε την παροχή οικονομικής βοήθειας.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό NDR ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποίησε: «Αν οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνήσουν τώρα, τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω».

«Οι υπουργοί Εσωτερικών πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Σουλτς ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να μοιραστούν και τους αιτούντες άσυλο. Αν δεν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα, τα hotspots δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα, εκτίμησε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε μάλιστα ότι «αν κανείς πει στις χώρες που είναι διστακτικές: Θα σας βοηθήσουμε οικονομικά, με υποδομές ή με προσωπικό, τότε πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες να συνεισφέρουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ