ΓΑΠ: Δεν σκέφτομαι εκλογές - Θα είναι καταστρεπτικές για τη χώρα - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Δεν σκέφτομαι εκλογές - Θα είναι καταστρεπτικές για τη χώρα

Γιώργος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν πρόκειται να μπω σε καμιά πολιτική συζήτηση μέχρι να τελειώσει η σκληρή διαπραγμάτευση της χώρας μας στη σύνοδο της Ευρωζώνης» είπε σε συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός εν πτήσει προς Βρυξέλλες σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη επόμενη ημέρα της συμφωνίας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν σκέπτεται εκλογές τις οποίες χαρακτήρισε «καταστρεπτικές για τη χώρα».

Είναι προφανές ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη - ακόμη και από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού - φλερτάρουν με την ιδέα της υπερψήφισης της δανειακής σύμβασης με αυξημένη πλειοψηφία. Το πνεύμα είναι ότι όλη η τακτική που ξεκίνησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε σχέση με το 180 έχει στόχο να ασκηθεί πίεση προς την Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα αρκετοί εισηγούνται στον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην πολιτική αυτή κίνηση ευελπιστώντας ότι:

  1. Θα συσπειρώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αριθμεί σήμερα 153
  2. Θα πειστούν να ψηφίσουν και δύο τουλάχιστον διαγραμμένοι από την ΚΟ (Κατσέλη ίσως και Γ. Λιάνη)
  3. Εκτιμούν ότι θα στηρίξουν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη (16 τον αριθμό) και οι 4 της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη
  4. Εφόσον συγκροτηθεί η δυναμική μιας πλειοψηφίας 175 βουλευτών όπως υπολογίζουν στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, φιλοδοξούν να προσελκύσουν και τους υπόλοιπους 5 από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς, εφόσον περάσει η δανειακή σύμβαση κατ΄ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα πρόκειται για win-win situation για την κυβέρνηση η οποία θα «αναβαπτιστεί» χωρίς την προσφυγή στις κάλπες ή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ενώ ταυτόχρονα θα «πιεστεί αφόρητα» η Νέα Δημοκρατία και θα «εκτεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και στους εταίρους μας» όπως λένε οι θιασώτες αυτής της άποψης. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία η ΝΔ αναγκαστεί να συναινέσει, διαπιστώνοντας ότι κινδυνεύει να απομονωθεί πολιτικά, η εξέλιξη αυτή θα πιστωθεί στον κυβερνητικό ελιγμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ