Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ.Πάγκαλου στην ερώτηση αν βλέπει το τέλος του πολιτικού του βίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Χωρίς να το αρνηθεί, και μετά από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής. Βεβαίως, για να προλάβει πάντως τυχόν 'χαρά' σε όσους το ακούσουν, διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες, ούτε τα επόμενα χρόνια...Κατά τα λοιπά,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπέδειξε για μία ακόμη φορά ως υπεύθυνη για τη μεγάλη φοροδιαφυγή των μεγαλοεισοδηματιών την κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους και τη γραφειοκρατία. Αν και παραδέχτηκε ότι ο μέσος φορολογούμενος σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος, επέμεινε πάντως στην φράση του ότι 'μαζί τα φάγαμε', καθώς και σε εκείνη περί 'κοπριτών', συνοδευόμενες από τις συνήθεις εξηγήσεις...
Ο κ.Πάγκαλος 'καρφώνει' πολίτες με υψηλά εισοδήματα, που καταφέρνουν –όπως λέει- να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς «με έμμεσους και περίπλοκους τρόπους», ενώ παραδέχεται ότι ο μέσος φορολογούμενος είναι εκείνος που σηκώνει το βάρος πέραν του δέοντος. «Αυτά πρέπει να λυθούν», υποστήριξε, υποπίπτοντας και εκείνος στο σύνηθες πολιτικό 'ευχολόγιο', παραδεχόμενος ότι στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση συναντά την 'κακοδαιμονία' της κρατικής μηχανής. «Ορισμένοι δεν έχουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα», υποστήριξε, διευκρινίζοντας πάντως για να προλάβει την έγερση νέων παρεξηγήσεων εντός της κυβέρνησης ότι δεν εννοεί υπουργούς.
Ερωτηθείς για τις περίφημες πλέον φράσεις του ότι 'μαζί τα φάγαμε' και περί 'κοπριτών' στο Δημόσιο, επέμεινε στην έννοια της 'συνευθύνης' έστω και σε διαφορετικό ποσοστό, ενώ διαχώρισε τους διορισμένους στο Δημόσιο με ρουσφέτι, που δεν παράγουν έργο και στους άλλους, που διορίστηκαν αξιοκρατικά και εργάζονται.