Η Βρετανία στέλνει τον πρώτο της αστροναύτη στο Διάστημα μετά από 24 χρόνια [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Βρετανία στέλνει τον πρώτο της αστροναύτη στο Διάστημα μετά από 24 χρόνια [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης που θα επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ο ίδιος δηλώνει ότι ελπίζει με την αποστολή του να εμπνεύσει τους νεαρούς συμπολίτες του να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον στον Άρη.

Ο Τιμ Πικ, ένας 43χρονος πρώην επισημαναγός των ενόπλων δυνάμεων, θα φύγει για μια αποστολή διάρκειας 6 μηνών που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) τον Δεκέμβριο.

Η Βρετανία στέλνει τον πρώτο της αστροναύτη στο Διάστημα μετά από 24 χρόνια [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Είναι ο πρώτος Βρετανός που θα ταξιδέψει στο Διάστημα μετά την Έλεν Σάρμαν που ταξίδεψε με ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο και παρέμεινε στο Διάστημα για διάστημα 8 ημερών το 1991.

«Έπειτα από ένα κενό 24 ετών αφού η Έλεν Σάρμαν ταξίδεψε στο διαστημικό σταθμό Mir, η βρετανική σημαία θα κυματίσει και πάλι στο Διάστημα» είπε ο Πικ στους δημοσιογράφους.

«Αυτό που υποδηλώνει όλο αυτό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ικανό να σταματήσει τους μαθητές στη Βρετανία σήμερα να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ανδρών και γυναικών που θα προσγειωθούν στον Άρη στο μέλλον».

Ο Πικ προσέθεσε ότι θα πραγματοποιήσει μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων, μεταξύ αυτών θα συμμετάσχει σε ιατρικές έρευνες ως «ανθρώπινο πειραματόζωο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία αστροναύτης Αρης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ