Εντολή Πούτιν για αναστολή κάθε πτήσης από τη Ρωσία στην Αίγυπτο - iefimerida.gr

Εντολή Πούτιν για αναστολή κάθε πτήσης από τη Ρωσία στην Αίγυπτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ανέστειλε όλες τις ρωσικές πτήσεις προς Αίγυπτο, ύστερα από εισήγηση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BBC, ο επικεφαλής της διαδόχου της Κα Γκε Μπε, FSB, Αλεξάντερ Μορτνίκοφ, είχε προτείνει να ισχύσει το μέτρο μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χεσόνησο του Σινά, που συνέβη το Σάββατο.

«Πάνω απ' όλα, η αναστολή πρέπει να αφορά τις πτήσεις τουριστών», είχε σημειώσει ο κ. Μπορτνίκοφ.

Να σημειωθεί πως το ρωσικό Airbus A321, το οποίο είχε αναχωρήσει από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη το Σάββατο, οδηγώντας στον θάνατο και των 224 επιβαινόντων σε αυτό.

Κρεμλίνο: Η αναστολή των πτήσεων δεν σημαίνει πως η συντριβή του Airbus στο Σινά οφειλόταν σε τρομοκρατική επίθεση

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις πτήσεις στην Αίγυπτο δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντρ Νεράντκο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Αίγυπτος: 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα για διακοπές

Περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή για διακοπές στην Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα ο Όλεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής του κρατικού ρωσικού οργανισμού τουρισμού Rostourism, συμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πούτιν Αίγυπτος πτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ