Κατανοώ πόσο δύσκολο είναι να τρώμε συχνά ψάρι, όπως επιβάλλει η καλή διατροφή. Συνήθως το καλό ψάρι είναι πολύ ακριβό. Αλλά κυρίως είναι δύσκολο στο μαγείρεμα: θέλει μπάρμπεκιου, θέλει κάρβουνα, βρωμάει τη σχάρα της κουζίνας, παίρνει ώρα, πρέπει να πλύνεις πολλά πιάτα. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος. Είναι το φιλέτο ψαριού στο ταψάκι.
Υλικά
- Φιλέτο ψαριού ό,τι βρείτε
- Ακόμη και το κατεψυγμένο δεν απαγορεύεται -Πέρκα π.χ.
- Ροδέλες λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι ξερό ή άνιθο φρέσκο
- Ελάχιστο νεράκι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ποιοτικό ταψάκι
- Ροδέλες λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή άνιθο, ελαιόλαδο από πάνω
- Προσθέστε το 1/3 ενός ποτηριού νερό
- Επιτηρήστε το, θέλει 30 λεπτά να ψηθεί
Αυτό το ψάρι μπορεί να γίνει πολύ φίνο:
Οπως σας είχα γράψει σε προηγούμενη συνταγή, το ψάρι είναι ο καλύτερος σύντροφος του κουσκούς:
Λύση νούμερο 2
Μπορώ να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο τη ζωή: Ψάρι στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
- Φιλέτο ψαριού
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι για το χυμό του
- Λίγη πιπερίτσα τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Θυμάρι ξερό και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε το κρεμμύδι, το τσίλι και τις πιπεριές σε λωρίδες
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ταψάκι, ρίξτε όλα τα συνοδευτικά από πάνω και ψήστε για 45 λεπτά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο