Ο Βασίλης Καλλίδης βρήκε «τρύπες» για φαγητό στην Αθήνα -Την «πιο κουλ, οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης» - iefimerida.gr

Ο Βασίλης Καλλίδης βρήκε «τρύπες» για φαγητό στην Αθήνα -Την «πιο κουλ, οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήκει στους σεφ που ψάχνουν, ακούνε, διαβάζουν και σημειώνουν «τρύπες» και αναπάντεχα στέκια με νόστιμο φαγητό στην Αθήνα. Ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Καλλίδης είναι ερωτευμένος με την πρωτεύουσα.

Για τους περαστικούς, αλλά και τους καλοφαγάδες της πόλης, έκανε δύο δώρα. Κατέγραψε με το δικό του μοναδικό στυλ όσα παραδοσιακά αθηναϊκά μπακάλικα, «ψαγμένες» ταβέρνες, περίεργα στέκια και παντοπωλεία, old fashion ζαχαροπλαστεία, γιαουρτάδικα, κεμπαπτζίδικα, χασάπικα, ψαροταβέρνες, φούρνους κρύβει η πόλη μας.

Ο Βασίλης Καλλίδης βρήκε «τρύπες» για φαγητό στην Αθήνα -Την «πιο κουλ, οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης» | iefimerida.gr 0
Ο Βασίλης Καλλίδης βρήκε «τρύπες» για φαγητό στην Αθήνα -Την «πιο κουλ, οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης» | iefimerida.gr 1

Το πρώτο του βιβλίο «Αθενς Σπεσιάλ» διαβάστηκε και αγαπήθηκε σαν μια γλαφυρή νουβέλα για την Αθήνα που έχουμε ξεχάσει.
Τώρα έρχεται το δεύτερο «Αθενς Σπεσιάλ 2» στο οποίο ο Καλλίδης ξετρυπώνει τα μυστικά της Αθήνας που είναι κρυμμένα κάτω από τη μύτη μας.

Ο Βασίλης Καλλίδης βρήκε «τρύπες» για φαγητό στην Αθήνα -Την «πιο κουλ, οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης» | iefimerida.gr 2

Γράφει στον πρόλογο του νέου βιβλίου του:
«Από το Παρίσι βρέθηκα στου Γκύζη με τα μπαγκάζια, τις χελώνες με τη γούρνα τους και ένα δυάρι ρετιρέ με γιγάντια κοινόχρηστα και χεσμένη, από τα περιστέρια, όλη τη βεράντα. Το ταξίδι της ανακάλυψης ξεκίνησε εκείνο το πρώτο βράδυ. “Πεινάω ∙ σουβλάκια” σκέφτηκα και πήρα τους δρόμους να βρω κάτι να φάω. Κάπως έτσι, από ανάγκη να στρώσω τη νέα μου ζωή, ξεκίνησα ένα ταξίδι στην πόλη που κρατάει χρόνια τώρα. Έχω πάει παντού, μα σαν την Αθήνα δεύτερη δεν έχει.
»Είναι σαν να κατοχύρωσε κάποιος τα δικαιώματα, να έχουμε εμείς μόνο τα κοπιράιτ. Πράσινες τέντες ντουμπλ φας με μπανανόφυλλα, περίπτερα, κίτρινα ταξί, πράσινα κάγκελα, στούντιο νέον, φωταγωγοί με μπαλκονάκια αντικρινά, ηλιακοί θερμοσίφωνες, είσοδοι φίφτιζ επικές, άχρηστα ξύλινα θυρωρεία, παντού γιούκες και μπέντζαμιν, αδέσποτα και νεράντζια. Γι’ αυτό μου αρέσει η Αθήνα και αγαπώ που μένω εδώ. Στην πιο κουλ οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης».

Για να πάρετε μια γεύση, διαβάστε τι έγραφε ο Βασίλης Καλλίδης στο πρώτο του βιβλίο «Αθενς Σπεσιάλ»:

"Τι να πω γι' αυτό το μπακάλικο του Αρτέμη Περιστεράκη και κυρίως για τον ίδιο, ο οποίος είναι ένας απίστευτα ευγενής άνθρωπος, μιλάει τέλεια ελληνικά και έχει βαθειά γνώση και αγάπη για το κρέας, το τυρί και το κρασί.
Ο Αρτέμης έχει καταγωγή από τη Μονή της Νάξου, από αγροτική οικογένεια.
Ό,τι πουλάει στο μαγαζί έρχεται από το νησί του και είναι αποκλειστικά φυσικής εκτροφής. Ο Αρτέμης αγοράζει μοσχάρια που δεν έχουν μεγαλώσει με αντιβιοτικά, χημικούς ισορροπιστές και δεν έχουν υποστεί αποσιδήρωση. Το κρέας τους είναι εξαιρετικής ποιότητας, αγνότητας και νοστιμιάς. Τα χοιρινά του είναι από ένα απομακρυσμένο κτήμα της ορεινής Νάξου και έχουν εκτραφεί με κηπευτικά, φρούτα, πατάτες, τα αρνιά και τα κατσίκια είναι του Λάμπρου Μαράκη, γνωστού σε όλη τη Νάξο ως πρωτοπόρου στην οικολογική εκτροφή, ενώ συχνά έχει και σπιτικά κοκόρια και αγριοκούνελα. Φυσικά έχει και το παραδοσιακό τυρί της Νάξου, το αρσενικό, τόσο το συσκευασμένο του Κουφόπουλου όσο και ένα «χύμα» που παρασκευάζεται από απαστερίωτο γάλα, όπως πριν από 1000 χρόνια!
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο φέρνει και φοβερά ψάρια από τη Νάξο, οπότε τον παίρνω τηλέφωνο και μου τα στέλνει σπίτι. Α, μην αμελήσετε να φύγετε από το μαγαζί χωρίς μερικά κιλά από τις περίφημες πατάτες Νάξου."

Κειριαδών 44
Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα
Τηλ. 210 3471540
Κιν. 6972401042
E-mail:info [at] proionta-naxou.gr

Ο Βασίλης Καλλίδης βρήκε «τρύπες» για φαγητό στην Αθήνα -Την «πιο κουλ, οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης» | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ