Ετσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός - Ακόμη και χωρίς βαθμό στα τελευταία ματς - iefimerida.gr

Ετσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός - Ακόμη και χωρίς βαθμό στα τελευταία ματς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νίκη ανατροπή επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με τα δύο γκολ του Φελίπε Πάρντο, ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κρατά σφιχτά την τύχη στα δικά του χέρια, στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του ομίλου στο Champions League.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα χρειάζεται ένα βαθμό για να πάρει το εισιτήριο στη φάση των «16» του Champions League, όμως μπορεί να προκριθεί και χωρίς βαθμό.

Την επόμενη αγωνιστική, οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Μπάγερν στο Μόναχο και αν καταφέρουν να φύγουν αήττητοι από την «Αλιάνζ Αρένα» τότε θα πανηγυρίσουν αυτόματα την είσοδό τους στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το έργο όμως των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι εξαιρετική δύσκολο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας από τους Γερμανούς, ο Ολυμπιακός θα εξακολουθήσει να διατηρεί αυξημένες τις πιθανότητές του για πρόκριση.

Αν την ίδια ώρα η Αρσεναλ δεν νικήσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός θα πάρει αυτόματα την πρόκριση όμως αν οι «κανονιέρηδες» επικρατήσουν τότε όλα θα παιχθούν την τελευταία αγωνιστική.

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός θα έχει το περιθώριο ήττας ακόμη και με ένα γκολ διαφορά αρκεί αυτή να μην έρθει με σκορ 3-4 και πάνω. Σε περίπτωση ήττας με σκορ 3-2, όπως δηλαδή επικράτησε και ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο, τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων των δύο ομάδων με την Αρσεναλ αυτή την στιγμή να είναι στο -4 και ο Ολυμπιακός στην απόλυτη ισορροπία.

Αναλυτικά

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μπάγερν Μονάχου 9

2. Ολυμπιακός 9

3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

4. Αρσεναλ 3

Οι ερυθρόλευκοι αρκούνται σε έναν βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Μπάγερν στο Μόναχο και Άρσεναλ στο Φάληρο, για να περάσουν στα νοκ άουτ.

Μπορούν να προκριθούν όμως και χωρίς βαθμό στα δύο εναπομείναντα ματς τους.

Πώς;

1) εφόσον η Άρσεναλ χάσει βαθμό με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο.

2) αν ηττηθούν από την Άρσεναλ με ένα γκολ διαφορά.

Η Άρσεναλ μπορεί να προσπεράσει τους Πειραιώτες μόνο αν:

1) την προσεχή αγωνιστική νικήσει τη Ντιναμό στο Λονδίνο και η Μπάγερν νικήσει τον Ολυμπιακό

… και

2) νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με δύο γκολ διαφορά ή με σκορ 3-4, 4-5 κ.ο.κ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Champions League πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ