Κουρουμπλής: Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στα «κόκκινα» δάνεια -Ας υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στα «κόκκινα» δάνεια -Ας υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι εκείνοι που πρέπει να κάνουν βήματα υποχώρησης στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και όχι η κυβέρνηση, τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι σαφής η θέση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα των “κόκκινων” δανείων. Δείξαμε πολύ μεγάλη κατανόηση, σηκώσαμε μεγάλο βάρος σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή – και με το προσφυγικό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι τον ενοχλεί πάρα πολύ ο τρόπος με τον οποίο θέτουν όλα αυτά τα ζητήματα οι εταίροι. «Η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα δεν είναι απλό πράγμα. Συνδέεται με την ψυχολογία του Έλληνα. Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνονται την πρώτη κατοικία οι Ευρωπαίοι, αλλά εμείς έχουμε αυτή την ιδιοσυγκρασία και δεν μπορούμε αυτό να το τσαλακώσουμε. Δεν μπορεί! Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης…», πρόσθεσε, καλώντας τους εταίρους να «κάνουν κι αυτοί κάπου πίσω», όπως είπε.

«Εχουν κι αυτοί ευθύνες. Αν νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα κρίση, ας την αναλάβουν. Επιλέξαμε να είμαστε στην Ευρώπη και θα πιούμε και το ποτήρι αυτό. Τι να κάνουμε; Δεν ήταν συνειδητή μας επιλογή; Ε, ας πιούμε κι αυτό το ποτήρι», δήλωσε ακόμη ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ