Μπορείτε να τα φάτε με λιγότερες ενοχές.
Υλικά
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα πολύ ποιοτική, για γλυκά
- 6 κρόκους αυγού
- 5 ασπράδια
- 65 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 65 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- Προαιρετικά, λίγα χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
- Σπάστε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη άχνη
- Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε δυναμικά για 3 λεπτά
- Λυώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι
- Χτυπήστε τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη προς το τέλος
- Βάλτε τα ασπράδια στην αμυγδαλόψιχα και προσθέστε και την λυωμένη σοκολάτα
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, απαλά
- Ρίξτε το υλικό σε μικρά φορμάκια που έχετε βουτυρώσει προηγουμένως
- Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 λεπτά
- Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα
- Σερβίρονται με μια μαρμελάδα ή σκέτα με ένα τσάι ή καφέ
Είναι πιο όμορφα να ρίξετε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω:
Σε περίπτωση που δεν έχετε φορμάκια, κάντε κάτι πιο ερασιτεχνικό. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από το υλικό σας σε σχάρα την οποία έχετε στρώσει με λαδόκολα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο