Βαρθολομαίος: «Οι Ελληνες μου ζητούν να τους βρω σπίτι και δουλειά στην Τουρκία» - iefimerida.gr

Βαρθολομαίος: «Οι Ελληνες μου ζητούν να τους βρω σπίτι και δουλειά στην Τουρκία»

Βαρθολομαίος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Τουρκία «στέλνει» τους Ελληνες για δουλειά η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Οπως αποκαλύπτει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην τουρκική εφημερίδα Ηürriyet δεκάδες Ελληνες του ζητούν να τους βρει δουλειά στην Τουρκία.
«Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα πολλοί Ελληνες της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι είχαν φύγει από δω πριν από πολλά χρόνια μου γράφουν επιστολές και μου ζητούν να τους βοηθήσω για να επιστρέψουν στην Τουρκία για να βρουν δουλειά. Ακόμη και Ελληνες που δεν έχουν σχέση με την Πόλη μου στέλνουν επιστολές και μου ζητούν σπίτια και δουλειές» λέει ο οικουμενικός Πατριάρχης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Aksat σε άρθρο της με τίτλο «Στην γείτονα η ανεργία αναμένεται να φθάσει το 24%», μέχρι το καλοκαίρι είχαν κάνει αίτηση για δουλειά στην Τουρκία 2.400 Έλληνες.

Από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει πως οι χαμένες θέσεις εργασίας στην χώρα μας θα έχουν φτάσει τις 378.200 μέχρι το 2013. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι άνεργοι θα έχουν φτάσει τα 924.900 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ